Jag behöver er hjälp!

Det första Social Media Club Skåne event som jag arrangerade var i augusti 2008 på Rådhuskällaren i Malmö. Vi var en liten grupp med bland annat jag själv, Thomas Mårtensson, Lasse Krantz, Måns Adler, Rickard Hansson och någon till som över en lunch satt och pratade om sociala medier. Då, 2008, var det nytt och ingen visste väl egentligen riktigt vad det var och vilken enorm påverkan det skulle ha på oss. Det var intressanta samtal vi hade under de första luncherna och det var inga avancerade event heller, utan då, precis som nu, vara alla välkomna. Skillnaden var väl att i början var det väldigt fritt och öppet, inga förutbestämda ämnen eller gästföreläsare utan vi samlades, beställde vår lunch och började prata. Om sociala medier. Efterhand så började jag att försöka styra upp det lite mer och införde aktuella ämnen inför varje lunch. Ibland lyckades jag till och med hitta någon som var villig att i 10-15 minuter introducera ämnet. Allt utan presentationsmaterial eller projektorer utan inför de sittande gästerna under tiden de åt sin lunch. Ämnet diskuterades sedan under själva lunchen vid borden och mot slutet försökte jag få ut någon som helt sammanfattning vad vi kommit fram till. De sista 10-15 minuterna gick då ut på att jag i princip frågade ut gästerna vad de hade pratat om.

Utökade till Helsingborg

Mitt i allt detta så kom det förfrågningar från vänner och bekanta i Helsingborg om jag inte kunde arrangera liknande luncher i Helsingborg. Sagt och gjort, jag bestämde mig för att alternera mellan Malmö (Rådhuskällaren) och Helsingborg (Papi’s). Under den här perioden drev jag Social Media Club Skåne helt och hållet själv och i eget namn, men fick ofta förfrågningar från den internationella organisationen om att ombilda till ett officiellt s.k. Chapter inom socialmediaclub.org. Till slut så blev det också så, och för närvarande är alltså Social Media Club Skåne en av flera officiella chapters i Sverige. Vad det innebär för mig som arrangör är väl egentligen bara att jag har tillgång till den samlade erfarenheten som finns av att arrangera Social Media Club events runt om i världen. Om jag vill ha den.

323827_300299109980290_670923593_o

Jag har under årens lopp arrangerat Social Media Club Skåne på Rådhuskällaren (Malmö), MINC (Malmö), Media Evolution City (Malmö), FooCafé (Malmö), Papi’s (Helsingborg), SHIP/Mindpark (Helsingborg).

Social Media Club Skåne just nu

Som ni säkert har märkt så har det tyvärr inte hänt så mycket med Social Media Club Skåne i år. Det tar mycket energi att arrangera detta varje månad och på något sätt så har jag i år inte hittat den energin som krävs. Jag har under de 7 år som jag hitintills arrangerat minst ett event i månaden stormtrivts med det och det har varit oerhört värdefullt för mig, vilket jag även hoppas att alla deltagare har känt. Men jag känner också att det spontana och de riktigt givande samtalen och diskussionerna har försvunnit mer och mer då det har blivit mer styrt till ämne och gästföreläsare. Och framför allt att momenten med att faktiskt sitta och äta lunch samtidigt har försvunnit. Den senaste tiden har jag haft fantastisk och ovärderlig hjälp av FooCafé som innebär att vi hållit till på Media Evolution City den sista fredagen i varje månad kl. 11.30 – 12.30, och för de som velat gemensam lunch på M.E.C.K efteråt. Och det har varit oerhört givande och jag har lärt känna en hel del fantastiska människor som precis som jag, brinner för sociala medier och är nyfikna på hur det har förändrat vår värld. Och det vill jag inte ge upp, men nu behöver jag hjälp.

Hur ska jag göra?

Nu behöver jag verkligen er hjälp. Hur ska jag återigen hitta den energi och lust som krävs för att arrangera Social Media Club Skåne i framtiden? Om ni tar 2 minuter och svarar på min frågor så lovar jag att jag ska försöka hitta ett sätt att verkligen hålla Social Media Club Skåne vid liv. Om ni vill att jag ska göra det och det finns ett behov av det. Så hjälp mig, snälla?

Hjälp mig genom att svara på följande frågor:

Detta är också ett inlägg i Blogg100 utmaningen